background-image

About

Na enkele jaren sociaal-cultureel werk in de Modelwijk (le Cité Modèle) in Laken, wil het collectief zijn werk uitbreiden met een multigenerationeel publiek dat onder– of misvertegenwoordigd is, geen artistieke opleiding heeft en voornamelijk uit volksbuurten komt.

Het collectief maakt er een punt van om zijn publiek gratis workshops, uitstapjes en evenementen aan te bieden.

DE DES BLOCS-WORKSHOPS

De workshops zijn de hoeksteen van het project. Elke workshop wordt begeleid door professionele animatoren die een open en creatieve participatieve omgeving creëren voor de deelnemers en verantwoordelijk zijn voor de organisatie van de workshop. Ze begeleiden de deelnemers naar het definitieve resultaat die tijdens onze tournee wordt gepresenteerd.

Het collectief Des Blocs biedt activiteiten aan rond: fotografie – video/film – theater. En nog veel meer! Ontdek hier meer!

UITSTAPJES

We organiseren culturele uitstapjes in samenwerking met Art.27 om de relatie met ons workshoppubliek te onderhouden, deelnemers uit hun isolement te halen en de verschillende programma’s van onze partners en supporters onder de aandacht te brengen.

DE DES BLOCS-TOURNEE

In 2018 heeft Des blocs besloten om van november tot juni op tournee te gaan door de stad om de producties en protagonisten van onze workshops voor het voetlicht te brengen. Het doel van de tournee is om de creaties van de deelnemers te promoten, maar ook om hen toegang te geven tot andere plaatsen van cultuur en uitwisseling.


Des Blocs kreeg de Bruocsella-prijs in 2019 en de gouden tweeling van SCAM in 2021.