background-image

About

Het PRE-FESTIVAL – DE DES BLOCS-WORKSHOPS

De workshops zijn de hoeksteen van het project. Elke workshop wordt begeleid door professionele animatoren die een open en creatieve participatieve omgeving creëren voor de deelnemers en verantwoordelijk zijn voor de organisatie van de workshop. Ze begeleiden de deelnemers naar het definitieve resultaat die tijdens het festival wordt gepresenteerd.

Elk jaar ontmoeten de deelnemers elkaar rond verschillende artistieke disciplines: fotografie – video/film – muziek – theater – kalligrafie – radio.

HET DES BLOCS-FESTIVAL

Het festival viert het einde van de zomerworkshops en creëert een uniek cultureel en poëtisch moment aan het begin van het schooljaar voor Brusselaars uit alle hoeken van de stad. Concerten, voorstellingen, tentoonstellingen, filmvertoningen, optredens: hier vindt je het hele programma.

EEN ‘AFTER’ FESTIVAL – DE DES BLOCS-TOURNEE

Les blocs toeren van november tot juni door de stad om het festival buiten de muren van de Modelstad verder te zetten. Op het menu: een selectie van de beste gerechten van het festival en de workshops, voor degenen die de eerste keer hebben gemist of niet hebben kunnen proeven. We zullen het volledige programma na het festival hier bekendmaken!


Het algemene project is gebaseerd op een transversale benadering van culturele interventie. Het systematische gebruik van participatieve methoden is een essentiële vorm van bemiddeling om het publiek dichter bij de wereld van de kunsten te brengen en een festival in de kleuren van de Stad te maken.

Naast het artistieke, ludieke en recreatieve aspect wil het project de deelnemers opleiden, zodat ze op hun beurt een workshop kunnen geven (kennisoverdracht), als amateurkunstenaar kunnen optreden, de artistieke en culturele wereld verder kunnen ontdekken, of zelfs kunnen leren over het beheer van evenementen (logistiek, productie, communicatie…) en hun kennis direct kunnen toepassen tijdens het festival of de tournee, of bij de partners van het project (bijvoorbeeld het Nationaal Theater).


Des Blocs kreeg de Bruocsella-prijs in 2019 en de gouden tweeling van SCAM in 2021.