background-image

Het festival

HET DES BLOCS-FESTIVAL, WAT IS DAT ?

Des Blocs is vooral bekend voor het grote festival in de Modelwijk in Laken. Dat is het startpunt van een prachtig verhaal dat jonge culturele spelers met verschillende achtergronden samenbrengt rond één gemeenschappelijk project: toegang tot cultuur voor mensen uit minderheden.

Gedurende 5 edities, van 2017 tot 2021, organiseerde het collectief dit evenement elk jaar in september of oktober, met weinig middelen maar met veel enthousiasme en vindingrijkheid.

Op het menu staat een eclectisch programma dat op subtiele wijze de creaties uit onze workshops mengt met bekende en opkomende kunstenaars.

Op die feestelijke dag komen buurtpartners, vrienden van het collectief, kunstenaars en Brusselaars van alle rangen en standen samen om met de bewoners van de Modelwijk het resultaat te vieren van de workshops die de hele zomer lang werden georganiseerd. Des Blocs transformeertde Modelwijk in een plaats voor concerten, activiteiten, animatie, filmvertoningen en tentoonstellingen. Het festival creëerde voor die dag ook een gezellige ruimte voor uitwisselingen tussen bewoners en bezoekers.

Vandaag concentreert het collectief Des Blocs zich vooral op het ontwikkelen van de audiovisuele workshops, het delen van zijn expertise, het uitwisselen van ideeën en het samenwerken met andere professionals en een ander publiek. Ons doel is om andere mensen uit volkswijken zoals de Modelwijk te laten profiteren van onze workshops en onze missie is om iedereen toegang te geven tot cultuur.