background-image

Het festival

HET DES BLOCS-FESTIVAL, WAT IS DAT ?

Elk jaar in september of oktober organiseert het Des Blocs-collectief zijn grote Festival in de Modelwijk in Laken. Al drie edities lang worden in het eclectische programma op subtiele wijze creaties van de workshops met bewoners, met bekende of opkomende kunstenaars vermengd.

Tijdens een feestelijke dag zullen nieuwsgierigen uit Brussel en elders zich bij de bewoners van de Cité Modèle voegen om het einde te vieren van de cyclus van workshops die de hele zomer lang in de wijk worden georganiseerd.

Door middel van fotografie, podiumkunsten, film, muziek, radio en kalligrafie kunnen bezoekers en deelnemers maatschappelijke thema’s bespreken.

Overdag worden in de Modelwijk zeer uiteenlopende zalen opengesteld. De creaties en werken worden namelijk gepresenteerd op een buitenpodium, maar ook in twee binnenruimtes, de ene gewijd aan tentoonstellingen, de andere aan live-optredens. Bovendien zijn ook atypische ruimten toegankelijk, zoals een appartement dat volledig aan het festival is gewijd, wandelingen rond de gebouwen of een parkeerterrein dat als tentoonstellingsruimte wordt ingericht.